четвер, 2 червня 2011 р.

Ексгумація революції

В народі кажуть, що не варто турбувати померлих. Додам, тим більше не варто турбувати революціонерів. Україна - на порозі великих зрушень...

До слова, Мазепа, Скоропадський, Винниченко, Петлюра, Махно, Коновалець, Бандера... Довженко... поховані поза Україною. Досі жодна влада в Україні не наважилася повернути їхній прах на батьківщину. Мабуть ще на пам'яті переляк 1989-го, від перепоховання Василя Стуса, Юрія Литвина і Олекси Тихого...

Ексгумація - буквально перекладається «із землі» (лат. exhumatio: ex - із, gumus - грунт, земля).

Вадим Ак-Мурза, 02.06.2011



Марка випущена українцями США після ув'язнення В'ячеслава Чорновола та марка випущена Укрпоштою 24 грудня 2008 р. (конверт першого дня - в день народження Чорновола)

4 коментарі:

  1. In Memoriam. 13 років без В'ячеслава Чорновола (ФОТО)

    Є легенда, як хтось із радянських слідчих спересердя запитав Чорновола: "Ну добре, от уявімо, є ваша незалежна Україна. І ким ви там себе бачите?" - "Як ким? Редактором опозиційної газети". 25 березня 1999 року В'ячеслав Чорновіл загинув у загадковій автокатастрофі.

    http://www.istpravda.com.ua/articles/2012/03/25/78404/

    ВідповістиВидалити
  2. Повернення додому. Василь Стус, Юрій Литвин, Олекса Тихий
    http://www.istpravda.com.ua/articles/2013/11/18/139615/

    ВідповістиВидалити
  3. 25.09.2013 | У суді підтвердили, що
    касета з планом вбивства Чорновола існувала

    Колишній депутат Григорій Омельченко підтвердив в суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками МВС вбивства екс-лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола. Про це сказав син загиблого, екс-депутат парламенту Тарас Чорновіл, передають "Українські новини".

    Він зазначив, що сам на засіданні 24 вересня о Бориспільському міському райсуді не був присутній з поважних причин, але його представник повідомив про покази Омельченко.

    "Вчора Григорій Омельченко давав свідчення як свідок... Він підтвердив факт наявності касети і те, що вона йому демонструвалася...", - розповів Чорновіл.

    "На касеті записано, як співробітник правоохоронних органів розповідає про створення в МВС неформальній оперативної групи по знищенню опонентів (влади)... і не тільки економічних, але й політичних... в тому числі і В'ячеслава Чорновола", - уточнив син загиблого.

    Він також зазначив, що вперше про існування такої касети повідомив Євген Марчук під час президентської виборчої кампанії в 1999 році.

    На думку сина Чорновола, визнання в суді факту існування такої неформальної оперативної групи МВС щодо усунення політичних конкурентів є вкрай важливим свідченням на користь версії про свідоме замовленні владою вбивства його батька.

    Бориспільський міськрайсуд продовжить розгляд справи про загибель Чорновола 14-15 жовтня.

    Тарас Чорновіл повідомив, що можливо вже на цих судових засіданнях буде давати свідчення як свідок депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

    В'ячеслав Чорновіл загинув в результаті автокатастрофи на трасі "Бориспіль - Золотоноша" 25 березня 1999 року.
    Представники НРУ із самого початку називали загибель свого лідера політичним вбивством, проте незабаром кримінальну справу про загибель Чорновола було припинено.

    http://www.pravda.com.ua/news/2013/09/25/6998674/

    ВідповістиВидалити
  4. 21.01.2014 | Справу про смерть
    В’ячеслава Чорновола закрито

    Бориспольській міжрайонний суд закрив справу про загибель лідера РУХу Вячеслава Чорновола.
    Про це Українській правді повідомив син загиблого лідера РУХу Тарас Чорновіл.

    За його словами, 21 січня в ході засідання суду головуючий судя Воловик задовольнив клопотання обвинуваченого по цій справі водія Володимира Куделі, який був за кермом КамАЗа та головним фігурантом у справі про загибель Чорновола, визнавши аварію нещасним випадком.

    "Потім було ухвалено рішення, що оскільки це не вбивство на замовлення і не політичне вбивство, а лише аварія, то термін дії для покарання за цією справою складає 10 років і оскільки він вже минув, справу було закрито", - заявив Чорновіл.

    За його словами, родина загиблого лідера РУХу має тиждень на подання апеляції.

    Як відомо, В'ячеслав Чорновіл загинув в результаті автокатастрофи на трасі "Бориспіль - Золотоноша" 25 березня 1999 року.

    Представники НРУ із самого початку називали загибель свого лідера політичним вбивством, проте незабаром кримінальну справу про загибель Чорновола було припинено.

    У ніч на 2 червня 2011 року ГПУ ексгумувала тіло Чорновола, після чого справу було направлено на дорозслідування.

    У вересні 2013 року екс-депутат Григорій Омельченко підтвердив в суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками МВС вбивства екс-лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола.

    http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/21/7010503/

    ВідповістиВидалити