середу, 8 грудня 2010 р.

Українська ПРО (Wikileaks)

В Польщі аналітики розглядають Україну як буферну зону.
Про це йдеться у звіті американського посла у Варшаві в Держдепартамент від грудня 2008 року, який оприлюднений на сайті Wikileaks.

"Польські аналітики сказали нам, що існування прозахідної буферної зони в Україні та Білорусі змістить Польщу з передової лінії з безапеляційною Росією", - сказано в документі (УП).

«Прозахідної», очевидно, треба розуміти - протиросійської. Тепер ясно як насправді читати абревіатуру ПРО - протиросійська оборона. І цією самою обороною – її передлінією, виявляється має бути Україна.

Отакого друга і адвоката в лиці Варшави має Київ. На словах припрошують до євроспільноти, обіцянки обіцяють, а на ділі - буферна зона.
Інакше кажучи, розмови про Україну та ЄС – суцільне лицемірство – політична технологія.

Невже

Поляки й досі перелякані росіянами. Поляків як гонорової нації більше не існує.
На поверхні лишень великопольське чванство.Тваринний страх перед Росією заступає увесь їхній гонор?

В усіх своїх діях поляки, на підсвідомому рівні, керуються цим страхом. Вони ненадійні союзники, бо - боягузи. Боягуз будь-якої миті готовий зрадити та зрадить усе й уся, рятуючи свою дупу.
Геть усі їхні слова про любов і дружбу до українців - шепіт, а може точніше - шипіння підлої гадюки?

Польщі та Європі дійсно потрібна Україна. Дуже потрібна. Не як рівна серед рівних, але як живий щит від «безапеляційної Росії».

Отак. Колись і у Польщі були лицарі, були та загули. Що тепер? Тепер лишень здатні за чужими спинами ховатися?

З іншої сторони

Причому тут поляки. Нормальні люди, як усі. Не кращі, але й не гірші від інших. Люблять свою країну, дбають про неї та, водночас, вчаться бути реалістами. Зрештою і бджоли живуть за рахунок квітів.

Ймовірніше, справа у тому, що бути "протиросійською обороною" вигідно декому у самій Україні. До слова - і декому в Росії. Інший порядок цифр. Ті ж гроші. Проте, вигляд збоку... Навіщо вступати в НАТО, якщо за це треба платити самим? Нащо нам Євросоюз, якщо для цього потрібно провести реальні реформи?

Знову ж таки, за цих обставин, Захід буде готовий раз у раз заплющувати очі на специфічність української "демократії". Хай поганенька, але ж "своя - прозахідна" (за прикладом Пакистану, або Саудівської Аравії). Натомість, вітчизняним можновладцям підійде будь-яке "заступництво", аби не заважали панувати.

Якщо так. Подібна оборудка поміж "прагматичними" євро-атлантичними чиновниками та новим українським "панством", особисто для мене - гидота.

Найсмішніше, з огляду на українське сьогодення, у сухому залишку - вибір за нами. Стати буфером - "європрезервативом", чи частиною цивілізованого світу. Лишається тільки зрозуміти: хто такі ми і чого насправді хочемо.

Україні ніхто не збирався та й не збирається допомагати. Ніхто - окрім нас самих. Вірно кажуть: Господи - врятуй мене від друзів, з ворогами сам справлюсь. Шануймося.

За нашу і вашу свободу?

Вадим Ак-Мурза, брат-близнюк


С. Далі. Алегорія весни, 1978 /art-on-web.ru

2 коментарі:

  1. У Варшаві спалили опудало Путіна на роковини загибелі президента

    Близько двох тисяч поляків у суботу ввечері пікетували Посольство Російської Федерації у Варшаві з вимогами надати правду про причини Смоленської катастрофи, що сталася 10 квітня 2010.
    Як передає кореспондент УНІАН, пікетувальники вигукували антиросійські гасла та під вигуки "вбивця" спалили опудало глави російського уряду Володимира Путіна.
    Вони також вигукували гасла "Коморовський - геть в Москву!" та "Дайте скриньки - заберіть Бронька (скорочення від Броніслава)!".
    http://www.pravda.com.ua/news/2011/04/10/6092654/

    ***
    Jeszcze Polska nie zginęła
    Kiedy my żyjemy.
    Co nam obca przemoc wzięła,
    Szablą odbierzemy...

    ВідповістиВидалити
  2. 13.08.15 18:58 Польский президент Дуда: "Мы не хотим быть буферной зоной. Мы хотим быть настоящим восточным флангом НАТО"

    Президент Польши Анджей Дуда подверг резкой критике НАТО за отношение к его стране как к буферной зоне, Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Европейскую правду. По словам президента, Альянс не справляется с адаптацией своей восточной стратегии в связи с российской агрессией в Украине, и кроме того, относится к Польше как к буферной зоне. "Мы не хотим быть буферной зоной. Мы хотим быть настоящим восточным флангом НАТО", - сказал он. Дуда посетовал, что по всей видимости, восточным пределом НАТО является Германия, особенно если судить по географии размещения военных баз Альянса.

    "НАТО должно быть здесь, чтобы защитить страны Альянса. Если Польша и другие страны Центральной Европы являются настоящим флангом НАТО, то это кажется естественным для меня, вполне логичным выводом, что базы должны быть размещены в этих странах", - уверен Дуда. По словам президента Польши, вопрос размещения постоянных баз НАТО в Восточной Европе будет ключевым во время следующего саммита Альянса, который состоится в Варшаве в 2016 году.

    Резкие высказывания Дуды прозвучали на фоне недавних заявлений о возможности восстановления исторического альянса держав Восточной и Центральной Европы. Дуда высказался за расширение формата переговорщиков по урегулированию ситуации в Украине за счет Польши и других соседей украинцев.

    Источник: http://censor.net.ua/n347681

    ВідповістиВидалити